78144

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 12. 2. 2015
Re: med

""Zatímco při ohřevu klasicky ve vodě 50 - 60 st C teplé to zatručeno je. Stejně tak je to víceméně zaručeno, záleží dle kvality konstrukce ohřívací komory, při ohřívání vzduchem"
=> je tím zaručeno, že na styčné ploše, kterou se veškeré teplo převádí dosahuje teplotu těch 50 - 60 st C mínus 1-2 stupně."
Svého času se tady diskutovaly samodomo konstrukce ohřívacích komor, kde bylo v komoře na jednu konev medu nebo ještě menší ohřívací těleso o výkonu tisíc watt nebo ještě větší, plotýnka vařiče nebo tak nějak. ta potom dochází k velkému kolísání teploty vzduchu kolem nadstavené teploty v rozmezí až 10 - 20 st C nebo tak nějak. Takový výkon topného tělesa sice "udělá" rychlý náběh na nadstavenou teplotu, ale potom za provozu nastane kolísání kolem nadstavené teploty v rozmezí klidně i 20 st C. Proto píšu podle kvality konstrukce, protože v takové ohřívací komoře se ten med může taky přehřát.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65986


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu